Тома Ендрев бил на лек режим

Втори ден полицията в цялата страна издирва опасен убиец, който избяга от затвора в Пловдив. Най-вероятната причина за действията му била, че трябвало да лежи в карцера. Наказанието получил, тъй като предишния ден се отклонил от работното си място. Бил засечен с приятелката си да се разхождат по Главната улица в Пловдив, докато трябвало да бъде на работа.

По темата

В момента на бягството Ендрев бил конвоиран пеша по тъмна алея от затворническото общежитие към централния корпус. Бил придружаван само от един надзирател, който дори не му сложил белезници. Именно това дава възможност на Ендрев да се отскубне. Той избягал към близките жилищни блокове. Охранителят, който тръгнал след него, не успял да го открие.

Според прокуратурата допуснати са груби нарушения на правилника за конвоиране на затворници.

Тома Ендрев се грижел за кучетата в затворническото общежитие. Бил на лек режим, защото е излежал основната част от присъдата си.

В затвора е за убийството на хазяина си. След извършване на престъплението, убиецът изхвърлил трупа на жертвата от шестия етаж и го затрупал с камъни. След време го открили деца, играещи футбол наблизо.

След бягството от затвора в сряда мъжът не се прибрал в дома си, разказаха съседите му. Баща му отказа коментар.

Ендрев е познат в квартал „Кючук Париж“ с криминалните си прояви. Досега е осъждан 10 пъти за кражби и грабежи.

Ако бъде открит, го чакат още три години затвор. Такова е наказанието за бягство от местата за лишаване от свобода.

Репортер: Благой Бекриев