След убийството Йоан Матев е променил начина си на живот

„Категорично не сме установили личен мотив за извършване на убийството на 15-годишня Георги в Борисовата градина”, съобщи пред NOVA говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

По темата

За тежкото престъпление преди дни беше задържан 19-годишният студент по право Йоан Матев, който към датата на убийството е бил на 17 години.

„Една от версиите, по които се работило до момента и която остава водеща, е че убийството е с цел грабеж, но грабеж не е извършен. Полагаме усилия да установим действителния мотив за убийството”, обясни Арнаудова.

След убийството Йоан е променил начина си на живот, външния си вид и навиците си. Той си е пуснал брада и по-дълга коса, станал е по-затворен в себе си.

До задържането му се стигна, след като разследващите научиха къде точно е изхвърлено оръжието, с което е извършено престъплението.

 „Ножът, с който е извършено убийството, е намерен близо до пейката, на която беше намерено починалото момче – в шахта. Този периметър е бил оглеждан, но ножът не е бил открит преди това”, съобщи тя.

От прокуратурата вече съобщиха, че ще поискат Йоан да остане за постоянно зад решетките. По-късно през деня съдът трябва да реши дали да остави 19-годишния младеж в ареста. 

Какво разказаха за Йоан студентите, живели в съседната стая в студентското общежитие в Благоевград – гледайте във видеоматериалите!