Суматохата е като предизборната кампания на Тръмп - интриги, скандали и големи надежди

Както винаги суматохата около „Оскарите” е като предизборната кампания на Тръмп - интриги, скандали и големи надежди. След като много цветнокожи актьори миналата година бойкотираха наградите, защото никой не попадна в номинациите, тази година решенията на Академията не върна голяма част от тях на червения килим, но някои от тях вероятно ще си тръгнат с малкото златно човече. Победителите бяха определени от 6-те хиляди членове на Американската филмова академия. 

По темата

Мон Дьо с прогноза за големите седем – това са филм, режисьор, актьор, актриса, двете поддържащи роли, а тази година и категорията най-добър късометражен анимационен филм.

За първи път българин ще мине по червения килим. Теодор Ушев със „Сляпата Вайша” - какви са шансовете?

„Сляпата Вайша” е номинация в категорията най-добър късометражен анимационен филм. Според прогнозите на букмейкърите филмът на Теодор Ушев е на второ място след този на Пиксар „Пайпър”. „Сляпата Вайша”, която струва едва 50 хиляди долара, вече успя да пребори филм на „Дисни” за 2 милиона и така влезе във финалната петица.

„Мисля, че тази нощ е ред и на „Пиксар”. Тео Ушев трябва да спечели, защото всичко в този филм, освен финансирането, е българско. Разказът е на Георги Господинов, Тео Ушев е режисьор, а третият Никола Груев-Котарашки е създал музиката. С ясното съзнание, че вероятно давам напълно грешна прогноза, моят фаворит тази нощ в категорията „Най-добър анимационен късометражен филм” е „Сляпата Вайша” на Теодор Ушев”, каза Мон Дьо.

Прогнозите на Мариян Станков за победителите в останалите категории - разберете във видеото.

Тази вечер кореспондентът на NOVA в САЩ Ясен Дараков ще направи ексклузивна 30-минутна обиколка на червения килим, която ще се излъчва на живо тук, на уебсайта на NOVA – Nova.bg. Желаещите да влязат в обувките на звездния репортер ще могат да проследят пристигането на звездите и да получат отговор на зададените от тях въпроси тази вечер от 20.00 ч. от Ясен Дараков. 

А ако имате свой фаворит сред номинираните за най-добър филм, гласувате ТУК