Според прокуратурата Магдалена Иванова е ощетила общината с над 1 милион лева

Кметът на Златица Магдалена Иванова се сдоби с обвинение. Според прокуратурата тя е ощетила общината с над 1 милион лева. 

По темата

През 2014 година, без да провежда процедура по Закона за обществените поръчки, Иванова е сключила анекс към договор, подписан преди... 22 години - през 1992 година. 

Анексът е за разшираване на училище в град Златица, или по-точно казано - изграждането на топла връзка между отделни корпуси на учебното заведение.

Цялата сума по договора - 2 108 885.04 лева - е изплатена на дружеството, с което е подписан анексът, но и до момента ремонтът не е приключил и не е пусната в експлоатация изграждащата се топла връзка.

Изготвената експертиза е установила, че общината е заплатила цялата сума по допълнителното споразумение от 18.03.2014 г., но не са извършени или са извършени некачествено дейности на обща стойност 1 056 806.44 лева.

Магдалена Иванова е на свобода срещу парична гаранция в размер на 10 000 лева. Прокуратурата ще поиска тя да бъде отстранена от длъжност до приключване на наказателното производство.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.