Десницата в парламента има мнозинство да състави правителство, коментира той

По темата

„Десницата в парламента има мнозинство да си състави правителство. Не виждам защо трябва да се обръща към левицата. Разбирането на десницата е, че България трябва да бъде управляване по начина, по който беше досега, очевидно не е ревизиран”. Това коментира в предаването „Събуди се” Валери Жаблянов, който ще бъде депутат от БСП в 44-тото Народно събрание. Той включва в десницата както ГЕРБ, така и Марешки, и ДПС.

„Патриотите, доколкото ми е известно от техните икономически и политикономически възгледи, програмата им е лява в разпределението и дясна в производството”, заяви Жаблянов.

Що се отнася до възможността за програмен кабинет, Жаблянов заяви, че това е безсмислено политически.

„Няма смисъл от такъв кабинет, защото вотът на избирателя е ясен”, коментира Жаблянов. „Ако Борисов се провали да състави кабинет с толкова депутати, това ще бъде потвърждение за неговите политически умения”, коментира Жаблянов.

Ако все пак Бойко Борисов не успее, БСП ще се опита да състави кабинет.

Оценката за служебния кабинет.

„Работата на служебното правителство беше формално изпълнена, съдържателно незадоволителна и най-важното г-н премиерът беше неубедителен в отношенията България-Турция. Провали се и външното министерство”, коментира Жаблянов.

Повече гледайте във видеото

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.