Историята на Тарек Абделслам е впечатляваща и развълнува интернет пространството

България спечели шест медала на Европейското първенство по борба в Нови Сад миналия уикенд. Сред отличията са и две титли. На младата сензация Биляна Дудова и на един от най-интересните състезатели в националния ни отбор - египтянинът Тарек Абделслам. 

По темата

Неговата история е впечатляваща и развълнува интернет пространството. С него се срещна екип на „Събуди се”, за да разбере защо е избра да се бори за българския флаг.

Той е на 23 години с обещаващо бъдеще. Казва се Тарек Абделслам и от миналата неделя е европейски шампион по класическа борба в категория до 75 килограма. Не се възхищава от себе си, а от България. За него страната ни е гнездо на герои. Познава всички лица от снимките и се надява да заслужи място на стената на олимпийските ни шампиони. Има единствена посока - залата за борба.

От 7-годишен бележи успехи за Египет. Там обаче няма условия да тренира и не се обръща внимание на борбата. Идва в България на лагер във Варна през 2013 г. Поводът е юношеско първенство, което той печели. А България спечелва сърцето му. Когато получава тежка травма на врата, тукашните лекари го спасяват, а родината му се държи като мащеха.

Сега чувства България като втора родина. Обича морето, но не може да се каже, че е очарован от снега, тъй като в Египет никога не е имало такъв. Знае какво да яде, въпреки че менюто не е българско. Обича да похапва дюнери, а вкусът на арабската кухня му помага да преодолее носталгията по роднините и да продължи борбата, на която се е отдал.

И със световната титла щял да яде дюнери, защото не се е самозабравил

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.