Смята се, че той е действал сам

Мъжът, врязал се с микробус сред група минувачи близо до джамията във Финсбъри парк в Северен Лондон, е обвинен в тероризъм, съобщават БТА и Ройтерс.

КАДРИ ОТ АТАКАТА В ЛОНДОН: ГНЕВНИ ГРАЖДАНИ ЗАДЪРЖАТ НАПАДАТЕЛЯ (ВИДЕО)

По темата

Скотланд ярд посочи, че мъжът е бил арестуван за опит за убийство, но по-късно е обвинен в "поръчителство, подготвяне или подстрекаване към тероризъм, включително убийство и опит за убийство".

"На този етап от разследването се смята, че заподозреният е действал сам, но ние, разбира се, разследваме всички обстоятелства, довели до атаката", отбеляза в комюнике лондонската полиция.

БУС СЕ ВРЯЗА В МЮСЮЛМАНИ ПРЕД ДЖАМИЯ В ЛОНДОН (ВИДЕО+СНИМКИ)

Силите на реда претърсват жилище в района на Кардиф. Има информация, че микробусът е бил взет под наем в Уелс.

При атаката бяха ранени 11 души, предимно мюсюлмани, излизащи от джамията след молитва. Един от тях почина. След нападението бе засилено полицейското присъствие край джамиите в Лондон и други градове. Началничката на лондонската полиция Кресида Дик каза, че за сигурността на хората от мюсюлманската общност през следващите дни ще се грижат по-голям брой полицаи.

Кметът на Лондон Садик Хан, който беше във Финсбъри парк заедно с комисар Кресида Дик, каза, че полицейски служители в отпуск ще бъдат повикани на работа, за да се засили присъствието в районите със значителна мюсюлманска общност.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.