По думите му са засечени огромни нарушения

Държавата срещу шума, алкохолния туризъм и нерегламентираните превози по морето. Не само бизнесът, който нарушава правилата ще бъде санкциониран. Ще се търси отговорност и от държавни служители, които саботират проверките. Това обяви вицепремиерът Валери Симеонов. 

А първият приоритет ще е шумът.

По темата

Вицепремиерът Валери Симеонов предупреди и дискотеките, които нарушават среднощната тишина в курортния комплекс „Слънчев бряг”. Той се закани, че ще бъдат предприети серия от мерки, които да гарантират спокойствието на туристите, като една от мерките ще е изненадващи проверки на нощните заведения.

В събота след полунощ екипът на вицепремиера направил разходка в „Слънчев бряг” с апаратура за мерене на шум. По думите му са засечени огромни нарушения.

А потърпевши са туристите. Въпреки това в РЗИ-Бургас няма нито един сигнал за нощен шум от тези дискотеки. Затова държавата започва масови проверки. Под прицела ще са и незаконните обекти, както и атракционите.

Според Симеонов не друг, а институциите саботират мерките срещу проблемите по морето. Затова вицепремиерът може да поиска оставката на ръководството на ДНСК.

В отговор до NOVA от ДНСК заявиха, че решенията за преместваемите обекти не се контролират от тях, а от общините и главните архитекти. А проверките са установили, че спорните конструкции не представляват масивен строеж и за тях има редовно издадени разрешителни. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.