Те действали по вече изпитана схема

77-годишна перничанка дала 16 000 лева на телефонни измамници, използвали познатата схема с провеждаща се полицейска акция, съобщава Дарик радио.
 
Престъплението било извършено във вторник около обяд. На домашния телефон на живеещата сама жена се обадил мъж, който се представил за полицейски служител и заявил, че в града се провежда спецоперация по залавяне на "ало" измамници.

По темата

 
Мнимият полицай поискал всичките пари, които има жената с обещанието, че след края на акцията ще й ги върне. Казал на пенсионерката още, че е възможно и тя да стане жертва на престъпление, след което потърпевшата била заплашена от друг мъжки глас, който всял страх и паника у нея.
 
Объркана и изплашена, жената събрала всичките си спестявания от 16 000 лева и ги изхвърлила през терасата. След като няколко часа никой не я потърсил, подала сигнал на тел. 112.
 
От Областната дирекция на полицията в Перник предупреждават, че през последните няколко дни се наблюдава активност от страна на телефонните измамници. Съветват хората да не се доверяват на непознати и под никакъв предлог да не дават пари. Когато получат подобни обаждания, да се свържат със свои близки или познати. 
 
Властите съветват още сигнали на спешния телефон 112 да се подават и при неосъществени опити за измами. 

Информация: Dariknews.bg 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.