Съветват експерти

Котките са известни с това, че са склонни да "вдигат" собствениците си сутрин рано, за да бъдат нахранени. Те са хищници по природа и това е обичайното време, по което биха ловували в естествена среда, пише в. "Мъркюри нюз".

Как изглеждат котките, снимани със Snapchat? (ВИДЕО)

Има ли начин да се противодейства на гладните сутрин рано космати смутители на съня? Какво е мнението на експертите по въпроса?

Специалистите по котешко поведение твърдят, че ако се поддадете на атаките и нахраните писаната, само ще възнаградите усилията й и тя ще продължи да ви тормози, пише БТА.

Внушително дебел котак се прочу в интернет и намери стопанин (СНИМКИ)

Според експертите най-добрият начин да прекратите този сутрешен терор е да игнорирате поведението на котката за няколко дни. Не е гарантирано, че буденето ще спре, но може да опитате.

Ако не можете да си позволите сутрин да се правите на "ударени", докато ви се спи неудържимо, или просто ви е жал за любимата мъчителка, друг вариант е да се сдобиете с автоматична хранилка, настроена да сервира на котката в ранни зори.

Котка "осинови" осем таралежчета (ВИДЕО)

Водени от присъщото им любопитство, много котки насочват вниманието си към пускащите храна джаджи и оставят стопаните си да спят на спокойствие.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.