42-годишната Елена е подавала четири жалби до полицията и прокуратурата

Софийският съд остави в ареста мъжа, който застреля съпругата си в заведение пред очите на най-добрата й приятелка.

Миролюба Бенатова представя: Предизвестеното убийство на Елена

Престъплението беше извършено, въпреки че жертвата е подала общо четири жалби срещу съпруга си в полицията и прокуратурата. Обаждала се и на телефон 112 и дори получила ограничителна заповед, след като мъжът й отправил сериозни заплахи срещу нея.

Обвиняемият Венцислав Василев призна в съда, че е изстрелял пет куршума срещу съпругата си Елена. 

"В момента признавам, че стрелях. Причините са огромни. Нямах намерение да я застрелям", каза Василев. 

Мъжът обясни, че не е следял жената в деня на убийството в кв. "Лагера". След като пристигнал от Ямбол в София на 18 август, той поискал да се срещне с нея, видял я случайно и се приближил, за да поговорят за двете им деца. Съпругата му обаче не му е позволила да седне до нея на масата и му казала, че той вече няма деца, обясни Василев пред съда. Тогава мъжът решил да стреля. 

Според обвиняемия съпругата му е имала проблеми с алкохола, не му давала да вижда децата си и предишното си семейство. Той обясни и че не я е виждал, след като била издадена ограничителна заповед да не я приближава.

Адвокатът на Василев обясни, че той има раково заболяване и поиска клиентът му да бъде пуснат под домашен арест, за да се лекува. Магистратите обаче сметнаха, че психологическото му състояние е лабилно и той представлява опасност за обществото. 

4 жалби и 1 погребение: Защо държавата е глуха за насилието над жени?

Преди дни Елена Василева беше застреляна от упор с пет куршума пред очите на най-добрата й приятелка и много свидетели от 64-годишния си съпруг.

Мъж застреля жена си в заведение в София

Миролюба Бенатова представя историята на тази предизвестена смърт. Тя се срещна с две приятелки на Елена - Таня и Милена. Те преживяват с нея всички заплахи, на които е подложена жената през последните две години. Последната жалба срещу Венцислав Василев е подадена часове преди разстрела. 

Гледайте репортажа на Бенатова във видеото по-долу.