Ще бъде ли развалена сделката с "Грипен"-ите?

Комисията "Грипен" стигна до "Самолетгейт" с намеци за корупция към президента Румен Радев. Проектът за закупуване на нови изтребители е бил компрометиран от екипа на Военното министерство. Това стана ясно след заседание на специално създадената временна комисия в парламента. 

По темата

Ще се върнат ли в играта отстранените от процедурата американски изтребители F-16 и до какво ще доведе това забавяне – темата коментира в „Здравей, България” бившият военен министър Бойко Ноев.

„По стечения на обстоятелствата президентът е бил ръководител на процеса за избора на изтребителите. Той не е знаел, че ще стане президент след това. Очевидно е за всички, че около избора има много въпроси. В интерес на президента бе активно да участва в разясняването им. Трябваше комисията да получи цялата информация, за да се премахнат всякакви съмнения за вършене на грешни неща”, коментира Ноев.

„Чашата преля, когато правителството на Герджиков, назначено от него, оповести победител в конкурса една седмица преди да се смени правителството. Това води до съмнения. Според мен Радев претърпя политическа щета”, допълни той.

С липсата на средства за армията и полицията Борисов се е превърнал в душманин на армията. Не знам дали той разбира това, но това е широко разпространено впечатлено сред военните. От първото му правителство досега парите само се режат, а проблемите не се решават. Премиерът трябва да предприеме сериозни мерки, за да изчисти този свой имидж”, коментира още Бойко Ноев.

Как той коментира темата за лиценза на "Емко" - гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.