Престъпниците дори го заплашили, че ще му извадят далака

Телефонна измама за рекордна сума. 73-годишен мъж от София даде 100 000 лева на „ало” измамници.

В петък вечерта пенсионерът получил обаждане от неизвестни хора, които се представили за полицаи и поискали да им съдейства за залавянето на група измамници.

Пенсионерът повярвал и на няколко пъти носил и оставял пари на различни места в столицата. След като предал близо 100 000 лева, се усъмнил и подал сигнал в полицията.

ИЗМАМЕНИТЕ РАЗКАЗВАТ: Каква е схемата, при която арестуваха полицейски шеф

Възрастният мъж е дал абсолютно всичките си спестявания, тези на сестра си, пари от продаден апартамент, служебни пари. Продал дори златни накити.

В четвъртък към 14 часа получих обаждане на домашния телефон. Мъж се представи за Пламен Марков. Каза, че банда телефонни терористи върлуват и трябва да си скрия парите по най-бързия начин, тъй като разполагали с уред, който може да ги намери”, разказа мъжът.

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Арестуваха лидер на телефонни измамници

След около 15 минути получава поредно обаждане от мъж, който започва да го заплашва, че ще му извади далака, ако не даде парите.

Каква е връзката на полицейски шеф с "ало" мафията?

Хвана ме страх и започнах да събирам парите, за да ги предам. Нямам представа какво ще правя от тук нататък. Пенсията не ми е голяма”, добави потърпевшия.

Целия разказ гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.