Измамник или самарянин е човекът, който завлече с пари десетки хора?

"Спас Василев е искал да бъде полезен. Но идва момент, в който той не успява да помогне на свой приятел и бедите започват да идват една след друга". Това заяви за "Здравей, България" Георги Ценев, адвокатът на мъжа от Кочериново, който подведе десетки хора с невалидни самолетни билети. 

Той обясни и защо Василев се е представял в мрежата под фалшиво име: "В Западна Европа името „Спас” не е познато. В последните години той се е представял с името Александър. Харесвал го е, било му е по-приятно".

"Искал е да види дали това, което е учил, може да приложи в живота", допълни Ценев. 

Припомняме, че в понеделник за първи път видяхме Спас Василев с неговото име и с лицето му. Изправен пред съда с обвинение за измами. Някои от тях извършени още през 2012-а.

Досега познавахме мъжа от Кочериново като Александър Николов, който живее във Франция и разбира от политика. В омагьосания кръг на измислената личност са влезли десетки. И са били ужилени с хиляди левове за неосъществени пътувания. Освен билети, Спас от Кочериново уреждал и доста по-важни дела, твърди адвокатът му.

"Той дори е уреждал срещи между политици и журналисти, уредил в много хора на работа, не е искал да измами никого", казва Ценев.

Още по темата гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.