За четвърти пореден ден те настояват за оставката на директора на болницата

Протестиращите медицински лица от „Пирогов“ ще излъчат работна група, която да проведе среща с министъра на здравеопазването. Още в понеделник те ще внесат в министерството искане за нея. Това обясни медицинската сестра Таня Николич, секретар на КТ „Подкрепа” към „Пирогов”. Персоналът на болницата излезе на четвърти пореден протест, предаде БГНЕС.

Николич посочи, че искат да кажат на министъра „очи в очи” това, за което протестират.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Напоследък истините се изкривяват”, допълни тя.

На протеста се коментираха и твърденията, че не съществува заявление за преназначаване с 6-месечен изпитателен срок и на камерите бе показан документ.

Ръководството на „Пирогов”: Заплатите не намаляват, а се увеличават

„Наистина договори с 6-месечен изпитателен срок в момента не се предлагат за преподписване, но в началото всички бяха с такъв срок”, каза на протеста д-р Ивайло Филибев.

След като група медицински служители се противопоставили на това, договорите веднага били променени.

Персоналът на „Пирогов” протестира за четвърти ден с искане за оставка на директора на болницата.

Трети ден работещи в "Пирогов" протестират срещу директора си

Министерството на здравеопазването нареди проверка на това, какво се случва в болницата. До приключването й от ръководството на лечебното заведение отказват коментар, но лекарите заплашват да напуснат, ако изпълнителният директор проф. Асен Балтов не се оттегли.

Протестиращите се противопоставят и на структурните промени, които, според тях, се изразяват в промяна на абревиатурата от клиники в отделения, която от своя страна изисква поставяне при шестмесечен изпитателен срок на работа на лекари с доказани професионални качества. Според протестиращите причина за това са личностни взаимоотношения и опити за отърваване от „неудобните”.

Медици от „Пирогов” на протест срещу директора

Недоволните обвиняват ръководството на болницата в скандални назначения и неоправдано раздуване на административни длъжности с високи трудови възнаграждения за сметка на медицински служители. Те дават пример с назначаване на зам.-директор по административна дейност – началника на кабинета на служебния министър Илко Семерджиев, когато в същото време болницата разполага с директор дирекция „Административни дейности”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.