До какво води употребата на обработени меса?

Учените установиха, че употребата на обработени меса е свързана с повишен риск от възникване на злокачествени тумори.

Кои храни ни разболяват? (ВИДЕО)

Специалисти от университета в Глазгоу проведоха изследване, в което участваха 260 жени на средна възраст. Специалистите констатирали, че дневният прием дори на 9 грама обработено месо увеличава вероятността от развитие на рак на гърдата с 15%, пише в. „Метро”, цитиран от БТА.

Наденички с естествена виагра на пазара във Великобритания (ВИДЕО)

Това количество е равностойно на три резенчета бекон или на два кренвирша за седмица. Отбелязва се, че опасността идва именно от обработения продукт.

При предишно изследване на СЗО беше установено, че консумацията на 50 грама обработено месо дневно повишава риска от колоректални тумори с 18%.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.