Тя идва с "Без милост" на Фатих Акин, взел "Златен глобус" за най-добър чуждоезичен филм на 2017 г.

Даян Крюгер "идва" на 22-рия "София филм фест" /СФФ/ с "Без милост" на Фатих Акин, отличен със "Златен глобус" за най-добър чуждоезичен филм на 2017 г., съобщават от екипа пред БТА.

Журито в Кан удостои Крюгер с наградата за най-добра актриса за първата й роля в немскоезичен филм. "Без милост" ще бъде представен на галапрожекцията след церемонията по връчване на наградите на СФФ.

Аплодираха 101-годишния Кърк Дъглас на наградите "Златен глобус" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Стремежът на селекционния екип на СФФ е да не пропускаме среща с филмите на Фатих Акин - "Сбогом, Берлин" беше интригуваща провокация за широк диапазон публика, "Раната" беше мъчително връщане към раните на миналото, а "Храна за душата" /Soul Kitchen/ е един от най-топлите и забавни филми, които са минали през сърцата ни в последните десетина години. Да не забравяме също "Музиката на Истанбул" и "На прага на Рая" - фестивалът, в партньорство с Гьоте-институт, е представял и ранните филми на талантливия германец, отбелязват от СФФ.
В "Без милост" героинята на Крюгер е отчаяна и решена на всичко жена, която държи на възмездие за избитото си семейство и жестоко наказание за неонацистката групировка National Socialist Underground.

ЗАРАДИ СЕКСУАЛНОТО НАСИЛИЕ: "Златните глобуси" потънаха в черно

За Фатих Акин "Без милост" е изключително личен филм.

"По някакъв начин аз се оказвам в групата на "другите" в Германия заради произхода си. Имам черна коса, родителите ми са от Турция - аз съм сред перфектните мишени за подобни ксенофобски атаки. Преди няколко години се появи списък в един уебсайт на име Nuremburg 2.0, там бяха изброили политици, артисти, хора на изкуството и моето име фигурираше като мишена за неонацистите. Именно това ме провокира да напиша сценария и да снимам този филм - това е моят своеобразен ответен удар на безумието, на което сме свидетели", казва режисьорът.

ВИЖТЕ РАЗКОШНИТЕ ЧЕРНИ ТОАЛЕТИ НА ЦЕРЕМОНИЯТА "ЗЛАТЕН ГЛОБУС"

"Докато политически натоварената история ще събуди вълна на възмущение от престъпленията, провокирани от омраза, които представя свръхреалистично, това, което провокира съпреживяване на ужаса, е изпълнението на великолепната Даян Крюгер - с най-сериозната и силна роля в кариерата си досега, в образа на храбрата, изпълнена с разрушителна емоция, непримирима Катя, която жадува за справедливост и отмъщение", пише критиката.

Между хитовете на 22-рия СФФ са също "Квадратът" на Рубен Йостлунд и "Нелюбов" на Андрей Звягинцев - още две от творбите, номинирани от чуждестранната преса в Холивуд за престижните награди "Златен глобус" за чуждоезичен филм, отбелязват от екипа.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.