Кой каквото има да каже, да го сложи на билборд, заяви премиерът

„Възмутен съм от свалянето на протестния билборд на полицаите, не ни пречат”. Това каза премиерът Бойко Борисов на правителственото заседание, предаде агенция „Фокус“.

Свалиха билборда на полицаите, с който протестираха

Припомняме, че билбордът на полицаите, с който планираха да посрещнат евроделегатите, беше свален. С тази алтернативна форма на протест униформените искаха да покажат, че са недоволни от заплащането си и от условията на труд, а целта им беше това да стигне директно до европредставителите. 

Полицаи негодуват с билборд заради ниски заплати

„Истински възмутен съм от това, което е направила една частна фирма и са свалили билборда на протеста на полицаите“, коментира Борисов.

„Това, което съм разпоредил на Лиляна Павлова, е колкото искат билбордове от рекламата, която имаме за председателството, да им се предостави, защото не ни пречат“, добави той.

Ще се разберат ли синдикатите и ръководството в МВР?

„Ние в момента ще започнем да разглеждаме бюджета на ЕС за следващия период и когато защитаваме особено кохезионната политика, искат да знаят колко са заплатите и пенсиите в България. Така че не само, че не сме в колизия с техния протест, 55 млн. изплатихме повече на МВР, 100 млн. повече за армията, двойно увеличение на учителските заплати, 15 млн. допълнително за БАН, 10 млн. и сграда за СУ“, уточни Борисов.

„Безспорно искаме да увеличим на всички доходите, но увеличихме и пенсиите. Вчера имахме КСНС и исканията на военните са за няколко милиарда - от 3 млрд лв. нагоре, най-вероятно ще излязат 4-5 млрд. накрая“, заяви министър-председателят.

„Председателството е на България, нито е мое, нито е на правителството. Всички билбордове да се дадат, който каквото лошо има да каже, там може да го сложи и да си каже. Няма да рекламираме България, а всеки, каквото иска да сложи. Предоставете им ги, за да знаем, че максимум добре ще се покажем. В края на краищата ще покажем това, което сме“, обясни премиерът. 

От "Метрополис груп" АД пък съобщиха, че билбордът със синдикално послание на служителите на МВР е демонтиран заради нарушен договор. Още за причините за демонтажа четете ТУК. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.