"Ако се видим, бих й казал, че няма чувство за хумор", каза Деян Неделчев

Една история за фалшива новина, която завърши с истински клип. Всичко започна с една интернет закачка, след която в едно изречение се оказаха две имена - на лидера на БСП Корнелия Нинова и на музиканта Деян Неделчев, известен и като Икебаната.

Деян Неделчев с ново парче - "Дупките"

В края на октомври в профила си във Facebook Цветан Фиков публикува колаж- плакат на СДС от зората на демокрацията и под него архивна снимка на Нинова. Потребители решиха, че заграденото лице от плаката е нейно и я обвиниха, че е участвала в кампанията на сините тогава.

В отговор лидерът на БСП публикува в социалната мрежа текст, че не е тя, но че благодари за здравословната доза смях. На свой ред Деян Неделчев написа, че лицето от снимката е негово.

Резултатът от цялата история е един клип, едно спазено обещания на Деян Неделчев, който още тогава каза, че би направил песен, посветена на Корнелия Нинова. Така се роди „Минавам на червено”.

„Парчето е хит още от първия ден. Госпожа Нинова няма чувство за нюанс. Има една вдървеност в нея, вкопчила се е в политиката и властта. Ако тя си беше изпълнила обещанието да се запознае с мен, както аз изпълних обещанието да направя песента, тази държава щеше да цъфти”, каза в „Събуди се” Деян Неделчев.

Ако се видим, бих й казал, че няма чувство за хумор. Тя е прекалено сериозна, а трябва да бъде близо до хората на изкуството и културата. Изкарваме си трудно прехраната у нас и затова бягаме навън”, каза още Икебаната. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.