Това стана ясно на 12-ия годишен форум, на който бизнесът се среща с правителството

Над 80 на сто от най-добрите ученици у нас въобще не кандидатстват в България след средното си образование. Това стана ясно на 12-ия годишен форум, на който бизнесът се среща с правителството, за да обсъждат важни за икономиката въпроси. През 2018-та темата е пазар на труда.

Три млади българки в класация на "Форбс" за бизнес лидери

Изтичат подготвените кадри, които да работят в страната. Изводът е на бизнеса.

Ще има още обвинени за злоупотребите в Медицинския университет

Властта отговори, че резултатите при ученето не идват веднага. Но наистина заради консервативността си образователната система била далеч от предприемачите.

17 000 деца са върнати в клас заради мерките на правителството.

"Моите 25 причини да избера България": Бизнесът в подкрепа на младите българи

Срещата между правителството и бизнеса премина и през други теми. Например, че правим стъпки към чакалнята на Еврозоната и дори да ни откажат, ще знаем къде са пропуските. И още: доходи, корупция, граници.

Защо бизнесмен твърди, че у нас няма ниски заплати?

„Колкото пъти ни връщате към темата с корупцията, толкова пъти ще ви отговаряме, че сте чели неактуална социология и едно общество, което постига един от най-високите ръстове на икономиката в България, няма как да е най-неуспешното от гледна точка на правилата. Правилата сами по себе си, ако съществуват и се спазват, корупцията остава само вестникарско внушение”, заяви финансовият министър Владислав Горанов.

България с еврорамо за Западните Балкани (ВИДЕО)

„На българските граници мигрантската вълна е нула. Всеки ден сутрин министърът ми ги докладва. Днес нула на всичките граници. Вчера един на сръбската граница. Реално сме в Шенген. Всички европейски институции са заявили, че България е готова за Шенген”, заяви премиерът Борисов.

ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО В ДЕЙСТВИЕ: България е готова за Шенген и за чакалнята на Еврозоната

Според премиера с Европа се държим дисциплинирано и вътрешнополитическият тон не бивало да пречи на еврообщуването, затова той не отишъл на вота на недоверие. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.