Социалната мрежа навършва 14 години

Съоснователят и собственик на Facebook Марк Зукърбърг отново си направи самокритика на 14-ата годишнина на социалната мрежа и заяви, че е направил много грешки, предаде Франс прес.

"През годините съм направил почти всички грешки, които можете да си представите. Направих десетки технически грешки и лоши трансакции. Доверих се на лоши хора и назначих талантливи хора на неподходящи постове. Пропуснах важни тенденции и реагирах бавно на други. Пусках продукти, които носеха провал след провал", написа той на личната си страница.

Зукърбърг въвежда нови промени във Facebook

Посланието му за 14-те години, изминали от създаването на Facebook, когато той беше студент в престижния американски Харвардски университет, до превръщането днес на Facebook в в най-голямата световна социална мрежа с около 2 милиарда потребители, е последното в поредица негови признания за допуснати грешки. Facebook е критикуван за разпространението на фалшиви новини и се опитва да се справи с този проблем, отбелязва АФП.

Въвеждат революционни промени във Facebook

Новото послание на Зукърбърг изглежда означава, че социалната мрежа постоянно ще прави оценка на функционирането си.

Генерална промяна във Facebook ще зарадва потребителите (ВИДЕО)

"Причината, поради която нашата общност съществува, не е защото сме избягвали да правим грешки. Тя е нашето убеждение, че онова, което правим, е достатъчно важно, за да продължим опитите да се справяме с предизвикателствата, пред които сме изправени, знаейки много добре, че ще имаме още провали, но това е единственият начин да вървим напред", пише в заключение Марк Зукърбърг, цитиран от БТА.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.