Президентът смята, че в случая са замесени и службите

Американският президент Доналд Тръмп смята статията в „Ню Йорк Таймс“ за купуване от ЦРУ на компромат от някакъв "руснак" за част от кампанията срещу него.

"Според „Ню Йорк Таймс“, някакъв руснак продал на САЩ фалшиви тайни за Тръмп. Той поискал 10 милиона долара, спазарили се за 1 милион на разсрочено плащане. Надявам се, че хората вече виждат и разбират какво се случва тук. Всичко започва да излиза наяве", пише Тръмп в своя микроблог в Туитър.

Заради обвинения в домашно насилие: Авторът на речите на Тръмп подаде оставка

Той добавя традиционния си лозунг: "Ще пресушим блатото!" Под "блатото" Тръмп разбира вашингтонският естаблишмънт, който е враждебно настроен към него, а понякога и специалните служби. Тръмп многократно е заявявал, че специалните служби при президента Барак Обама са го следили с разрешението на предишната администрация.

Тръмп подписа бюджета на САЩ

Американските разузнавачи щели да платят 1 милион долара на руснака, който обещал да върне откраднато от разузнавателните служби на САЩ кибероръжие и да предостави компромат за президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщава „Ню Йорк Таймс“, позовавайки се на източници от американските и европейските разузнавателни служби.

В крайна сметка въпросният руснак така и не върнал софтуера, откраднат от хакери на специалните служби. Вместо това, той предал на агентите "непроверена и по всяка вероятност изфабрикувана информация" за Доналд Тръмп и други лица, включително данни за банкови сметки, електронна поща и "данни за руското разузнаване."

Депутат направи 8-часова реч пред Конгреса в САЩ

Според публикацията, от ЦРУ и НСА отказали да коментират информацията.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.