Те се насладиха на тръпката от зимните спортове

Деца с физически увреждания караха ски на Банско. На пистите те използваха специални съоръжения, с които се насладиха на тръпката от зимните спортове. Инициативата е на ParaKids, победител за 2017 година в ПРОМЯНАТА - най-голямата социално- отговорна инициатива на NOVA.

Екипиран и зареден с ентусиазъм, на ските за първи път трябваше да се качи Любо. 

„Много добре се чувствам. Това ми е за първи път. Мисля, че ще ми бъде много интересно”, казва Любо.

Първо спортно събитие за победителите в ПРОМЯНАТА ParaKids (ВИДЕО+СНИМКИ)

С инструктор и ски Любо смело се спусна по ски пътя от Бъндеришка поляна към Банско. В същото време първите си уроци по зимни спортове получаваше 14-годишният Цветомир. 

„Сега, както сме с Цеци, най-важно е баланса, който тренираме. Много е изморително за ръцете с това избутване и затова почнахме да тренираме спускането на този наклон, който е лесен за нас, и като свикнем с баланса, започваме да завиваме”, обяснява Кирил, ски учител.

В ПОДКРЕПА НА СИЛНИТЕ ДЕЦА: Благотворителен турнир по вдигане на тежести

Голямата цел на ParaKids е да адаптира към спорта децата с физически проблеми.

„Няма невъзможни неща, винаги има възможности, просто трябва да се съобрази и да се потърси изхода, или решението на определена трудност, съответно за хора с тежки физически увреждания и деца”, обяснява Бояна Коцева от ParaKids.

В зимния лагер над Банско участие взеха 4 деца. Чрез инициативата те имат възможността да се докоснат до зимните спортове и красотата на  планината.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.