Съседи описват котката като хитра, опасна и безскрупулна

Бедстваща катерица вдигна на крак спасителните служби в София. Нищо неподозиращото животинче си почивало на клон, докато котарак-хулиган не се промъкнал и го нападнал.

Тази информация на агенция "Фокус" предизвика много коментари в петък – тема ли е, не е ли тема, трябва ли да се занимаваме с нея.

Спокоен следобед до момента, в който котарак напада малка катеричка. Захапва я и тъкмо слиза от дървото, когато пред смаяните погледи на минувачите и създалата се суматоха, котаракът се стряска и пуска захапаната катерица.

„Котка нападна катерица. В последствие котката беше неутрализирана”, разказва журналистът от „Фокус” Деница Китанова.

Измореният от нападението котарак Васко е „задържан” за 24 часа и в момента спи сладко, сладко.

Съседи описват котката като хитра, опасна и безскрупулна. И въпреки че има дом, обичал да скита и да дебне жертвите си.

„Котаракът има криминално минало”, заявява Китанова.

За първи път нападал катерица обаче.

„Подадохме сигнал на телефон 112, до момента все още няма реакция на институциите”, обясни журналистката.

А докато ги чака котаракът се отскубва, бяга и се скрива под близката кола. Оттам облизвайки се, чака да разбере дали пък обядът му все пак няма да бъде спасен и ще си го похапне. След секунди обаче отново е хванат зад „решетките”.

Опитът сами съседите да помогнат на зашеметената ранена катерица беше неуспешен. На помощ се втурна аварийно-спасителния екип към Столична община, които се отзоваха на сигнала.

Стълбата на спасителите се оказа къса за високото дърво. Но пък появата им размърда катерицата, което зарадва всички под дървото, че все пак се движи.

„Може би е някакво шоково състояние от нападението на котката. Видяхте, че като изправихме стълбата, тя побягна нагоре, предполагам, че ще се оправи! Няма да загине това животинче”, коментира Веселин Мустаков, главен специалист в „Аварийна помощ и превенции" към Столичната община.

Собствениците на котарака Васко обещаха да не го пускат, докато катерицата не се възстанови напълно и не слезе от дървото.

Повече гледайте във видеото

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.