Явор Божанков от БСП изпреварвал, когато отзад бързо се приближила кола и започнала да присветва с фарове

Двама души бяха задържани, след като извадиха пистолет срещу депутат. Това се е случило на магистрала „Хемус” между Ботевград и Правец. Явор Божанков от БСП изпреварвал, когато отзад бързо се приближила кола и започнала да присветва с фарове. Когато се разминали, насочили оръжие срещу него.

Заплашиха депутат от БСП с пистолет на магистрала "Хемус" (ВИДЕО)

Ивайло Павлов от град Левски е шофирал другия автомобил в петъчния следобед. До него е пътувал приятелят му Ивайло Белчев, обвинен, че е извадил пистолет срещу Явор Божанков, докато го изпреварват.

„В момента, в който се изравнихме с него, изкара една карта”, каза Ивайло Павлов.

Веднага след разминаването депутатът подал сигнал на телефон 112 и малко по-късно колата била открита и спряна.

Историята, според двамата мъже от град Левски обаче е друга. Ивайло Белчев твърдят, че пистолетът е бил на таблото и всъщност го е прибрал. Явно точно в този момент депутатът го е видял. Неговата версия е, че Явор Божанков е отворил прозореца си и е показал депутатската си карта.

Явор Божанков: Агресията в обществото ни е на много нива – от училището до пътя

„Това не е Дивият Запад или каубойски филм. Това е България в 2018 г. и ние сме част от ЕС”, заяви Явор Божанков.

Ивайло Белчев отрече да е насочвал пистолета към депутата.

По случая е образувано досъдебно производство. Издирват се видеозаписи от случката. Двамата мъже от Левски нямат повдигнати обвинения.

Какво показва статистиката?

За последните два месеца - април и май, са се случили над 6000 пътни произшествия. В 205 от случаите се е оказало, че шофьорите са пияни или дрогирани. Тези 205 случая на неадекватни шофьори зад волана са довели до смъртта на един човек, ранени са 55.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.