Има охранителни камери, които са запечатали проникването в сградата

Обирана общо пет пъти – този път докато спи. Това се случва на телевизионната водеща Мира Добрева. В нощта на петък срещу събота крадец влиза през отворен прозорец. Никой не е чул или видял въпросния неканен гост. Има обаче охранителни камери, които са запечатали проникването в сградата. В същата нощ е обран още един апартамент – съседен на жилището на Мира Добрева. 

"Това, за съжаление, се случва на толкова много български семейства и е процес, който по някакъв начин трябва да бъде спрян. Заради това този път аз реших да говоря открито за проблема, който засяга много българи, а именно битовата престъпност", каза в "Здравей, България" Мира Добрева. 

"Ако има нещо по-страшно от самия обир, то е зловещото усещане, че някой е до главата ти, докато спиш, и че няма гаранция, ако се събудиш в този момент, дали ще останеш жив", разказа още водещата. 

"Този път се замислих дали има смисъл да подавам жалба. Тази търпимост, до която ни карат да стигаме, вече е страшна”, допълни Добрева.

По думите й държавата трябва да вземе спешни мерки. Днес предстои полицията да вземе записите от охранителната камера. От другия обран апартамент са откраднати много вещи.

"Към 3.40 ч. въпросният крадец влиза в дома ми, където бях сама. Взел е всичките ми документи, пари, бижута и други дребни вещи. Отишъл е до леглото ми, ровил е в шкафовете. Прозорците имат аларми, но не са се задействали", разказа потърпевшата Емона Карагьозова.

Тя подозира, че може да е пръскано с газ и да е била упоена, тъй като няма друго обяснение защо не се е събудила. 

Мира Добрева смята, че решението не е в оръжията и иска "спасението да бъде българската полиция".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.