Говори световният шампион по плуване в открити води Петър Стойчев

Българският плувец Антъни Иванов завърши на осмо място във финала на 200 метра бътрефлай на Европейското първенство в Глазгоу. За последно България е имала такъв успех преди 21 години.

Александра Начева: До мeдала се стига с много тренировки (ВИДЕО)

„Победата се дължи изцяло на труда на Антъни, на неговия екип и на семейството му. Те са посветили живота си на това той да може да тренира ежедневно”, каза за „Здравей, България” Петър Стойчев, световен шампион по плуване в открити води.

Той сподели, че името на шампиона ще се свързва с тази дисциплина още дълги години.

България с два сребърни медала на Европейското по щанги

„Средата в семейството е тази, която може да накара децата да спортуват. Личният пример на родителите е в основата на успеха. Трябва да се постараем да намерим баланс между игрите с новите технологии и спортът”, коментира шампионът.

БЪЛГАРСКИ РЕКОРД: Човекът-амфибия преплува вързан Охридското езеро

Според него двигателната активност трябва да бъде възпитавана в децата от най-ранна възраст. Шампионът допълни също, че от голямо значение за подготовката на състезателите са и спортно-педагогическите кадри.

„Плуването е спорт, при който липсва агресия. Хората, които се занимават с плуване, са положителни. Тях ги обединява водата, за разлика от други агресивни спортове”, заяви Петър Стойчев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.