Грозно е да ме принуждават към второ изгнание, заяви бившият премиер

Симеон Сакскобурготски коментира, че е омерзен след решението на Софийския градски съд за двореца „Врана”, който бе признат за държавна собственост. Симеон II бе категоричен, че срещу него се води систематично преследване от години, което лежи на измислени претенции от страна на държавата. Очаква се още в началото на септември защитата на царското семейство да обжалва съдебното решение в Апелативния съд в София.

Съдът: Дворецът "Врана" е собственост на държавата

„По времето на изгнанието се стремяхме да повдигаме духа на българщината в чужбина, минаха 75 години, и ето сега в края на живота ми така да ме изтезават и мъчат с някакви изцяло измислени предпоставки и претенции, е тежко. Мислех си колко би било грозно да ме принудят и то при една демократична България към второ изгнание”, заяви в Светата рилска обител Симеон Сакскобургготски. Той добави, че частната собтвеност е нещо неприкосновено и че „хората, които са се заели да ме тормозят по този систематичен начин, може би не знаят как сме били възпитавани, родителите ми и дедите ми въобще”.

ДВОРЕЦЪТ "ВРАНА": Държавата или Сакскобургготски - кой ще надделее?

Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита присъстваха на панахидата по повод 75-ата годишнина от смъртта на неговия баща - цар Борис III, в Рилския манастир.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.