Граничните пунктове с Гърция ще бъдат сред най-невралгичните точки

Натоварено движение по пътищата на страната и по граничните пунктове в последния почивен ден преди новата работна седмица. Пътните власти са в очакване на интензивен трафик от завръщащи се автомобили.

Натоварен трафик по пътищата, опашки на ГКПП "Кулата" (ВИДЕО)

Граничните пунктове с Гърция са сред най-невралгичните точки, както и главен път Е-79. В началото на почивните дни на пункта „Кулата-Промахон” се образуваха колони от чакащи автомобили, а преминаването отнемаше часове. 

Отделите "Пътна полиция" към всички областни дирекции на МВР са предприели необходимите мерки за осигуряване на засилено полицейско присъствие по основните пътища и автомагистралите и по всички входно-изходни артерии на големите градове, съобщиха властите. 

ЗАРАДИ ПОЧИВНИТЕ ДНИ: Засилен трафик по пътищата

Рано сутринта през пункта „Маказа” се минаваше бързо, но с напредването на деня чакането вече отнема между половин и един час. Опашката от автомобили достига половин километър в две колони. Очаква се в по-късните часове чакането да бъде дълго.

На пункта „Капитан Андреево” се образува 5-километрова колона от товарни автомобили.

На пункта „Кулата” вече има задръстване. Колоните от автомобили са в три ленти. Чака се около 30 минути, а в по-късните следобедни часове чакането ще бъде по-дълго.

Репортери: Антон Чавдаров, Димитър Иванов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.