Колона от автомобили се образува на АМ "Тракия" заради разпилян чакъл

Кошмарен трафик за хиляди пътуващи в празничния ден. От рано сутринта по основни направления се образуваха километрични опашки. Най-тежка беше ситуацията по магистрала „Тракия” и по пътя към „Кулата”.

Преди да се отправят към късното море в гръцките курорти, пътуващите първо стоически трябваше да почакат в обезкуражаващо дългата колона от автомобили на границата. Още преди 08:00 часа сутринта колите вече се бяха наредили в 4 километрова опашка, която почти не помръдваше.

ЗАРАДИ ПОЧИВНИТЕ ДНИ: Засилен трафик по пътищата

Колоната от автомобили не намаляваше до обяд, като продължаваше да бъде около 4 км. Шофьорите чакаха час, за да преминат границата. 

А с напредването на деня се повишаваше и температурата на пътя. И климатиците вече не помагаха. Отчаяни от дългото чакане, част от хората решиха да се разходят до границата, а в много от автомобилите, просто за да ги преместват, останаха само шофьорите.

През целия ден гишетата на „Кулата” работеха на пълни обороти, като служителите проверяваха пътуващите максимално бързо на облекчен режим. Освен от автомобили, през целия ден на дълги опашки на границата се редяха и тежкотоварните камиони. 

Репортер: Антон Чавдаров

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.