Сидеров смята, че това е удар срещу Патриотичната коалиция, ВМРО - че е насочен срещу тях, а ДПС настояват за оставка на Симеонов

Случаят с българските документи отекна в парламента. „Атака” съзря политически удар срещу малката коалиция.

Опозицията вече иска оставките на двама вицепремиери - Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. А за да го постигнат, те се заканват да блокират работата на парламента с липсата на кворум в залата.

Борис Вангелов: Определени кръгове се опитват да очернят ВМРО

Още днес парламентът започна работа с близо час закъснение поради липса на кворум при първите два опита за откриване на пленарния ден. При първия опит в пленарна зала се регистрираха 111 народни представители от минимум необходимите 121, при втората - 116, при третата - 121.

Въпреки бойкота на БСП и ДПС, в крайна сметка третият опит беше успешен. Решаваща за кворума бе регистрацията на независимия бивш червен депутат Спас Панчев.

„Благодарим  му за това, че е дошъл на работа. Загубихме един час на парламента, ще го прежалим този един час, но нека и хората да гледат кой работи”, коментира Тома Биков от ГЕРБ .

Над 20 ареста в Агенцията за българите в чужбина (ОБЗОР)

„Няма да се регистрираме в Народното събрание, докато не получим оставката на Валери Симеонов”, заяви Крум Зарков от БСП.

„Мнозинството да си осигурява кворум. Така каза Борисов преди 4 години”, заяви Йордан Цонев от ДПС.

Опозицията настоя за оставката на Симеонов и заради скандалите в Агенцията за българите в чужбина.

„Кой от Министерския съвет носи отговорност и кой, като вицепремиер носи отговорност - това е Валери Симеонов”, заяви Четин Казак от ДПС.

Повдигнаха обвинение на шефа на Агенцията за българите в чужбина

Веселин Марешки допълни картината и настоя за оставката и на вицепремиера Красимир Каракачанов.

„Най-накрая гръмна скандалът с далаверите, които се правят в Агенцията за българите в чужбина, формално подчинена на вицепремиера Валери Симеонов, но реално – постоянно контролирана от Каракачанов и ВМРО”, заяви  Валентин Марешки, ВОЛЯ.

В същото време за ВМРО и за „Атака” скандалът с даването на гражданство е политическа офанзива срещу властта.

„Всичко беше обърнато, така че да има политически удар върху цялото управление на страната.  И върху ВМРО, без никакви доказателства, без да познават материята и с единствената цел да оплюват ВМРО и г-н Каракачанов”, заяви Юлиан Ангелов от ВМРО.

„Определено е някаква кампания и целта й не е много добра. Разклащане на управлението е цел на едни кръгове, които искат нестабилност”, заяви Волен Сидеров.

А от управляващата партия обявиха, че правителството ясно показвало воля за борба с корупцията.

„Няма институция, която да е имунизирана от някакви такива сигнали. Или злоупотреби, които могат да бъдат установени отвътре. Това, което трябва е да оставим институциите да си свършат работата”, заяви Цветан Цветанов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.