В схемата попаднала и звездата от „Откраднат живот” Ралица Паскалева

Нова схема за трафик на жени у нас. Сутеньори се представят за продуценти и подмамват млади жени с обещанието да участват във филмови продукции. Вместо роля обаче в чужбина ги чака проституция.

СЪВРЕМЕННИ РОБИ: Как принуждават българи да просят зад граница?

Обяви в интернет търсят статисти за чужди филмови продукции. Оказват се обаче примамка за момичета. В схемата попаднала и звездата от „Откраднат живот” Ралица Паскалева. С нея се свързал американец, представящ се за филмов продуцент, предложил ѝ да участва в мегапродукция за много пари.

„Първото, което ме усъмни, беше, че той искаше аз да го набера по телефона. След това ме усъмни, че сам си търси актриси”, разказа пред NOVA Ралица Паскалева.

Мегапродукцията, посветена на трафика на хора, щяла да се снима на различни  места в Европа и Отвъд Океана. Заплащането: 1000 долара на ден. Всичко това накарало Ралица да направи проверка и така разбрала, че мъжът има богато криминално минало.

„Имаше няколко оплаквания за сексуален тормоз. На една от жените беше платил 40 хиляди долара”, разказва Ралица Паскалева.

Актрисата се свързва с ФБР по телефона и подава сигнал срещу мнимия продуцент.

„Обяснението му беше, че това са документални филми за възрастни,тоест порно индустрия”, обяснява актрисата.

За разлика от нея, много други млади българки тръгват за чужбина, поблазнени от възможността за кариера. Като едно бургаско момиче.

„Вижда обява в интернет за явяване на кастинг в Англия за статист в голяма кино продукция. Отговаря  веднага на обявата. Оказва се българин, който набира момичета, за да участват в кино продукцията. След два дни вече изпраща самолетен билет за Англия и тя тръгва за Лондон, като това отново се оказва схема за въвличане на млади момичета в схема са сексуална експлоатация”, обясни Росица Янева- секретар на местната Комисия за борба с трафика на хора.

Близки на момичето подали сигнал за изчесването й. Само намесата на полицията успяла  да я измъкне от схемата. В момента младата жена се възстановява от преживяното.

Задържаха група трафиканти на хора в Белгия

Само през 2017 г. по данни на Районната прокуратура жертвите на трафик с цел сексуална експлоатация в Бургас са 25. Изпадналите в беда могат да подават сигналите си в местната комисия или в националната. Телефонната линия срещу трафика на хора е: 0800 20 100

Кореспондент: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.