На откриването присъства спортният министър Красен Кралев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и олимпийската шампионка Евгения Раданова откриха официално нова зимна пързалка, намираща се на стадион „Юнак“ до Националния стадион „Васил Левски“. Съоръжението е собственост на Националната спортна база, а инвестицията в него е в размер на 340 000 евро.

Всички желаещи да покарат кънки на лед ще имат възможността да го направят през следващите два месеца. Децата до 12-годишна възраст ще могат да ползват съоръжението сутрин и след обяд. Тя ще работи всеки ден от 10.00 до 22.00 ч.

СНИМКИ ОТ ОТКРИВАНЕТО ВИЖТЕ ТУК

„Изключително съм щастлив, че за пореден път изпълнихме свое обещание и преди коледните празници успяхме да открием пързалката. Бяхме обещали това съоръжение, което не беше работило като пързалка от близо 30 години, да бъде възстановено, за да може възможно най-много деца да се докоснат до магията на кънките и да започнат да се занимават професионално с този спорт. Много столичани са направили първите си стъпки в зимните спортове именно тук, където беше легендарната пързалка „Дружба“, каза Кралев.

Пързалката ще бъде на стадион „Юнак“ до началото на март, когато ще бъде използвана за Световното първенство по шорттрек за мъже и жени в „Арена Армеец“.

„Смятам, че ако има повече такива обекти, ще имаме повече шансове да развиваме най-успешния зимен спорт за България - шорттрекът“, заяви Красен Кралев.

Сред специалните гости на събитието бе трикратната олимпийска медалистка в шорттрека Евгения Раданова и носителката на два бронзови медала от Зимните младежки олимпийски игри през 2016 г. Катрин Маноилова.

На пързалката ще има професионални треньори, които да дават уроци на начинаещите. Осигурени са чисто нови кънки, които ще бъдат отдавани под наем. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.