Гледайте церемонията на живо на nova.bg

Американската академия за театрално и филмово изкуство ще обяви номинациите за „Оскар” на церемония в Лос Анджелис. Тя ще започне в 15:20 ч. българско време и ще се излъчва на живо на nova.bg.

Имената на претендентите ще бъдат съобщени от американската актриса Трейси Елис Рос, която изигра главната роля в комедийния сериал “Girlfriends” (2000-2008), и американския актьор от пакистански произход Кумайл Нанджиани, участвал в "Силиконовата долина" (2014).

РАЗДАДОХА НАГРАДИТЕ „ЗЛАТЕН ГЛОБУС”: Кои са победителите? (СНИМКИ+ВИДЕО)

Наградата се присъжда в 24 категории, включително "Най-добър филм", "Най-добър режисьор", актьорски номинации за главни и поддържащи роли, "Най-добър чуждоезичен филм", "Най-добър анимационен филм" и др.

Мелодрамата на Брадли Купър "Роди се звезда", драмата на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон "Рома" и лентата на Питър Фарели "Зелената книга" са с най-големи шансове за „Оскар” в категорията "Най-добър филм", сочат прогнозите на критиците.

"Зелената книга" грабна наградата за най-добър филм на Гилдията на продуцентите

След официалното обявяване на номинираните (от 5 до 10 в категорията "Най-добър филм" и по 5 в останалите категории) се провежда вторият етап на гласуване, по време на който членовете на Американската филмова академия ще определят победителите. Това ще се случи до 19 февруари.

91-та церемония по връчването на наградите на Академията ще се проведе на 24 февруари 2019 г. в Dolby Theater (Холивуд, Лос Анджелис).

Гледайте церемонията на живо от 15.20 ч. на nova.bg и на Facebook страницата на Новините на NOVA.

Най-дългоочакваното и бляскаво събитие във филмовите среди – връчването на наградите "Оскар" за 2019, ще бъде предавано директно в ефира на KINO NOVA на 24 февруари 2019 година след полунощ. Филмовият канал ще излъчва церемонията ексклузивно за България през следващите 3 години. Кои ще са отличените от Американската академия за киноизкуство този път – предстои да разберем съвсем скоро. Освен да станат свидетели на церемонията по KINO NOVA, зрителите ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката с ексклузивни интервюта и репортажи по NOVA.

Деветото издание на "Треска за Оскари", превърнала се в емблема на KINO NOVA, ще допълни звездната кино мания. Повече филмови изненади от всякога очакват най-запалените фенове в праймтайма на филмовия канал. От 28 януари кампанията ще поднесе подбрана селекция от премиерни заглавия и абсолютни хитове.

28 вечери с 2 Oскарови филма. И един грандиозен финал на живо. Най-престижната церемония – Наградите Оскар. Избери „Треска за Оскари“ по KINO NOVA.