България подкрепи партньорите си в ЕС, които признават Хуан Гуайдо като временно изпълняващ функциите на държавен глава

Парламентарната група на ГЕРБ подкрепя позицията на българското правителство за Венецуела и застава зад нея, заяви народният представител от управляващите Тома Биков, предаде БГНЕС.

България изрази подкрепа за партньорите си в Европейския съюз и международната общност, които признават председателя на Националната асамблея на Боливарска република Венецуела Хуан Гуайдо като временно изпълняващ функциите на държавен глава с оглед скорошно провеждане на демократични избори за мирно разрешаване на кризата.

Съветът за сигурност към МС: България подкрепя EС и признава Хуан Гуайдо

„Българският президент допусна политически гаф, дали от некомпетентност, дали от някакви ангажименти, които е поемал“, коментира още Тома Биков по отношение на призива на държавния глава Румен Радев страната ни да се въздържи от подкрепа на европейската позиция за Венецуела. „Държим г-н Радев да обясни какъв е българският национален интерес в неговата позиция“, настоя още депутатът.

Според него България трябва да се солидаризира със своите партньори, които също се солидаризират с нашата позиция по важни за страната ни теми. „За нас е важен българският интерес, а той е защитен в позицията на правителството“, допълни още Тома Биков.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК. 

Редактор: Красимира Кръстева