Участие са заявили над 5000 автомобила

Националният таксиметров синдикат излиза на протест срещу фирма за таксита на ръба на закона. Става дума за руската „Максим”, за която NOVA разказа в репортаж на Кристиян Попов.

Протестът ще се състои в четвъртък от 14 часа. Срещу нелегалните таксита на "Максим" се обединиха всички таксиметрови фирми. КЗК също започва проверка. 

Незаконен таксиметров превоз: Фирма наема служители на черно

„Излизаме на протест сега, защото от около две години тази фирма оперира на софийския пазар по този порочен начин, а вече и в други градове За момента нямаме реален резултат за преустановяването на тази дейност. Решихме да предприемем тази крачка като крайна мярка, за да можем да активизираме институциите, които имат правомощия в тази посока. В рамките на днешния ден ще бъде внесена официална протестна нота до едни от най-големите и най-важни институции в Република България, заедно с наша разработка, която касае принципа на работа на тази фирма, срещу която се изправяме”, обясни Райна Димитрова, председател на Националния таксиметров синдикат. Тя допълни, че към протеста ще се присъединят всички, които законно извършват таксиметрови превози. Участие са заявили над 5000 автомобила.

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Таксиметрови услуги на ръба на закона

В една от бившите съветски републики въпросната фирма е нулирала целия таксиметров пазар, возейки на дъмпингови цени, допълниха от синдиката. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.