Футболистът загина в катастрофа със самолет в края на януари

Двама души бяха арестувани във Великобритания за публикуването на снимка на тялото на футболиста Емилиано Сала, който загина в катастрофа със самолет в края на януари, предаде БГНЕС.

48-годишна жена и 62-годишен мъж са били задържани, след като снимка на трупа на аржентинския нападател се появи в интернет пространството. Обвинението срещу двамата е за непозволен достъп до класифицирана информация. Снимката е показвала момент от аутопсията на тялото на Сала, проведена в моргата на Хоули Трий Лодж на 7 февруари.

Няма доказателства, които да предполагат проникване в моргата и няма доказателства, които да сочат, че служители от моргата са замесени в някакви нарушения. Това предполага пробив на компютърната система, откъдето са били изтеглени снимките.

Нова трагедия в семейството на загиналия при самолетна катастрофа футболист Емилиано Сала

Аржентинският нападател Емилиано Сала загина на 21 януари след самолетна катастрофа над Ламанша при полет от Нант до Кардиф с двуместен самолет. Само два дни по-рано Сала реализира рекорден трансфер от френския към британския клуб. В началото на февруари след продължителна операция по издирване на останките от самолета бе намерено тялото на Сала, но не и това на пилота Дейвид Иботсън.

В края на миналата седмица почина и бащата на Емилиано Сала – Орасио. 58-годишният мъж бе покосен от масивен инфаркт.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.