Спецполицаи с автомати през десет метра, снайперисти и следови кучета - така осъмна градът

Полицията с безпрецедентна акция по издирването на заподозрения в убийство Стоян Зайков. В петък в търсенето се включи и хеликоптер.

Мъжът е в неизвестност от петък, когато беше открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете. Преди дни мъртъв беше открит и роднина на Зайков.

СНИМКИ ОТ АКЦИЯТА ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ 

Спецполицаи с автомати през десет метра, снайперисти, следови кучета и хеликоптер, който облита района. Така осъмна Костенец тази сутрин.

„Много мащабна, бих казал, безпрецедентна по размери операция тече в момента. Специализираните части извършват проверка на всяко едно помещение, всяка една къщурка и постройка”, заяви Ивайло Иванов, главен секретар на МВР.

КОСТЕНЕЦ ПОД ОБСАДА - СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Пълна блокада има на входовете и изходите на града. И щателна проверка на всички автомобили, както и на лични документи на всички влизащи в него. Блокиран беше и кварталът, където са живеели издирваният Стоян Зайков и жертвата на второто убийство- Валентин Петров. Там се допускаха само местните жители.

Заподозреният за двете убийства в Костенец е набелязал нови жертви

Страхът е обхванал целия град, разказва кметът на Костенец.

 „Нека органите на реда да свършат своята работа, за да можем да си поемем чист въздух в рамките до дни или часове”, заяви Радостин Радев, кмет на Костенец.

От МВР отрекоха информацията, че Стоян Зайков да е имал списък с още набелязани жертви.

Страх и напрежение в Костенец след двете убийства в града (ОБЗОР)

„За хората, за които смятаме,че има застрашеност, продължава охраната. За хората, които са ни потърсили, са извършени необходимите действия”, заяви Ивайло Иванов.

От МВР не уточниха колко човека в момента са под интензивна полицейска охрана. A криминални психолози непрекъснато работят със службите, анализират ситуацията. Правят и анализ на поведението на заподозрения. Почти на всеки метър има полиция и спецчасти. Масираното полицейско присъствие и това на спецсилите ще продължи. На място остават и техническите средства. 

И в момента продължава акцията по издирването на Стоян Зайков. Тя ще продължи през цялата нощ. Всеки периметър в града и около него се претърсва. Според криминалните психолози Зайков има поведение на психопат и социопат. 

Репортери: Вероника Димитрова, Таня Иванова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.