Седми ден продължава издирването на Стоян Зайков

Страх и напрежение в Костенец след двете убийства в града. През последните 24 часа МВР стовари огромно количество барети и специална техника в района. Имаше няколко сигнала за местонахождението на издирвания Стоян Зайков. Въпреки това той все още не е открит, вече седми ден.

Привечер главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи, че вторият убит в Костенец е застрелян на 14 май. Най-вероятно е застрелян с преправена ловна пушка. В къщата му не е влизано с взлом, а най-вероятно през отворен прозорец. В къщата има изолирано ДНК, но все още няма резултати от него.

Издирването на Стоян Зайков: Шокова граната в село Очуша

Мащабната акция по издирването на Стоян Зайков стигна и до основното училище в Костенец и притесни и децата, и техните родители. Спецчастите претърсваха не само в Костенец, но и в околностите.

Претърсена беше и къща на близки на втората жертва. До акцията в къщата се стигнало след сигнал, че Зайков е забелязан в района. След като пристигнали, баретите използвали шокова граната, съобщи за NOVA главният секретар на МВР. Ефектът от такава граната е силен шум и светлина, която да дезориентира обекта на преследване.

СЛЕД ВТОРОТО УБИЙСТВО: Страх в Костенец, издирването на заподозрения продължава

Хората в селото разказват, че чули шум като изстрел от автомат. И се уплашили.

„В Костенец няма спомен да се е получавала такава ситуация - две убийства. Хората са притеснени особено около местата, където са станали убийствата”, заяви кметът на града Радостин Радев.

Костенец и селата наоколо са под полицейска блокада вече седмица. Присъствието обаче беше засилено още повече след второто убийство. Възможно е Стоян Зайков да се е укривал в дома на втората жертва, с когото са роднини, без дори той да подозира.

Издирването продължава.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.