Заедно с много американски личности в борбата за граждански права, Кинг беше подложен на кампания на ФБР за наблюдение

Тайни записи на ФБР, които обвиняват Мартин Лутър Кинг младши, че имат извънбрачни отношения с "40 до 45 жени" и дори твърдят, че "гледал и се смял" когато негов приятел пастор изнасилил една от своите енориаши, твърди автор, цитиран от БГНЕС.

Героят за защита на граждански права също е бил чут да се шегува, че е основател на „Международна асоциация за напредък на ядящите п….и“ в в запис на службата, който е получен чрез подслушване на стаята му, сочат сензационните твърдения на Дейвид Гароу, печелил наградата Пулицър и биограф на Мартин Лутър Кинг.

Пишейки в британското списание Standpoint, Гароу казва, че шокиращите записи могат да доведат до "болезнено историческо просмисляне“ за човека, който се почита по света за кампанията си срещу расовата несправедливост.

Заедно с много американски личности в борбата за граждански права, Кинг беше подложен на кампания на ФБР за наблюдение, поръчана от директор Едгар Хувър в опит да подкопае влиянието му поради опасения, че може да има връзки с комунистическата партия.

Касетите от наблюдение на ФБР, в които се описват неговите дискредитиращи постъпки, се държат в трезора в Националния архив на САЩ и не трябва да бъдат разсекретявани до 2027 година.

Но Дейвид Гароу, биогараф на Кинг, който спечели награда Пулицър за своята излязла през 1987 г. книга „ Носейки кръста“ за баптистки свещеник, стигнал до резюмета на ФБР при различните инциденти.

В статия, която ще бъде публикувана в Standpoint, Гароу разказва как от ФБР са поставили повслушвателни устройства в две лампи в хотелски стаи, резервирани от Кинг през януари 1964 г., съобщава „Сънди Таймс“.

Службата за разузнаване извърши наблюдение над редица лица, засягащи гражданските права и заподозрени комунисти, и те имаха интерес да размазват репутацията си.

Записите от хотел „Уилард“, който е близо до Белия дом, показват как кинг е бил придружаван от неговия приятел Логан Киарси, пастор в балтиморска баптистка църква, който почина през 1991 г., заедно с няколко жени от енорията на неговата черква.

Според записите от хотелската стая на Кинг те „обсъждат кои жени сред енориашите биха били подходящи за естествени и неестествени сексуални действия“.

Документът на ФБР гласи: "Когато една от жените протестира, че тя не одобрява, баптисткият свещеник веднага я изнасилва „докато Кинг гледа“..

Твърди се, че по време на случката той „гледал, смеел се и предлагал съвети“.

Агентите на ФБР са били в съседната стая, но не се намесили.

На следващия ден Кинг и дузина други хора твърдяха, че са участвали в „сексуална оргия“, изпълнена с актове на „дегенерация и поквара“.

Когато една жена прояви нежелание, се твърди, че Кинг бил чут да казва, че извършването на акта „ще помогне на душата ви“.

По-късно служители на ФБР изпратили на Кинг копие на инкриминиращата лента и го наричат „зъл необичаен звяр“ и че неговите сексуални подвизи са били „записани за вечни времена“.

В писмото се казва също, че трябва да извърши самоубийство, преди да се разкрият прегрешенията му пред света.

За флиртовете на Кинг отдавна има подозрения, , но Гароу, който прекарал няколко месеца в ровене из архивния материал, казва, че нямал представа за мащаба или грозотата на това и за неговото очевидно безразличие към изнасилването, докато не видял файловете.

Той каза: „Това поставя толкова фундаментално предизвикателство към историческата му роля, че да изисква възможно най-пълния и задълбочен исторически преглед“.

Сред разкритията е и твърдението на проститутка, която казва, че е участвала в тройка с Кинг, която тя описва като най-лошата оргия, която някога е изживяла.