Кой е шофьорът, изкоренил дърво при паркиране?

Вчера, около 10.30 сутринта, пред Операта в София дърво за малко не пада върху майка с дете. Според очевидци, дървото е бутнато от камион, опитващ се да паркира върху велоалея.

"Аз бях със сина ми, който е на 2 години. Видях, че един голям камион много се клати и беше изнесен по-към тротоара. Реших, че има натоварени тежки неща, защото той беше килнат към дървото. Камионът блъскаше назад няколко пъти, а клоните на дървото се разтресоха. Реших да го предупредя, но шофьорът внезапно тръгна назад. Дървото започна да пада, а той не спря", разказа Нина Боянова в ефира на "Здравей, България". И допълни, че според нея на шофьора трябва да бъде наложена глоба.

Млад шофьор загина при катастрофа край Шумен

Потърпевшата отбеляза, че шофьорът е в Белоградчик и му е направен само един акт. "Ако аз бях малко по-напред и имаше още хора, шофьорът можеше да убие човек и сега нямаше да има книжка", каза още жената, уточнявайки, че инцидентът бил систематично извършен.

Служител в администрацията на Операта смята, че неговият колега има дълъг професионален опит. "Вчерашната случка е нелепа случайност. Намалена видимост, защото и самото дърво беше наклонено. Разговарях с шофьора, който беше много притеснен", каза той. Друг служител на Операта добави, че му е съставен акт и няма наличие на алкохол в кръвта на шофьора.

Главният експерт към "Зелена система" от Столична община Юлиан Андреев обясни, че дървото е физиологично здраво. "Няма признаци за заболяване. Корените почти са навън, а натискът е бил доста сериозен. Тепърва ще се установи каква ще е стойността на акта", каза Андреев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.