То стана известно със специално изработените за него предпазни очила и ботуши

С военни почести се пенсионира най-известното куче в Мексико. Лабрадорът Фрида години наред беше спасително куче във флота на страната. Намирането на оцелели след големи бедствия, направи кучето източник на вдъхновение за мексиканците. Те с огромен интерес следят новините за живота му.

Командването на флота стана на крака за кучето Фрида. След години служба, то достигна до възраст, на която вече не може да обикаля по света след земетресения, експлози и пожари.

Скамп дъ Трамп спечели конкурса за най-грозно куче на планетата (СНИМКИ)

„Фрида, като морски офицер ти заслужи уважението, на което се радваш. Изпълни мисията си с чест и достойнство. Ти обедини мексиканците. Пожелавам ти попътен вятър и спокойни води от сега нататък”, каза адмирал Едуардо Редондо.

Кучето стана много известно със специално изработените за него предпазни очила и ботуши. Някои мексиканци сравняваха екипировката на Фрида с костюм на супергерой.

„Ботушите са направени от неопрен. Едновременно предпазват лапите, но предоставят и вентилация. Могат да се слагат и свалят бързо и не са неудобни за кучето”, добави дресьорът на Фрида Исраел Аурас Салинас.

Ветеринари извадиха 19 биберона от булдог (СНИМКА)

Освен с интересната екипировка и народната любов, лабрадорът впечатлява и с практическата полза от работа му. Дресьорите на Фрида казват, че е спасила 12 души, затиснати под отломки и свлачища.

ВАП поиска масови проверки на кучета и собствениците им

За 10 години служба Фрида е намирала оцелели след голямото земетресение край Мексико сити през 2017-та година, смъртоносното свлачище в Гватемала през 2015-та година и редица други бедствия в Еквадор, Хаити и даже Етиопия.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.