Глория Адам е негов последовател в професията, но не иска да бъде му бъде сянка

Д-р Глория Адам е дъщеря на проф. Иво Петров. Тя казва, че е негов последовател в професията, но не иска да му бъде сянка. Д-р Адам няма интерес към операционната маса и към кардиологията. Тя се занимава с образна диагностика и казва, че това е професия, без която медицината не може и е част от диагнозата на всеки един пациент. Д-р Адам е човекът, който разчита образа на това, което е видяла.

Дъщерята на проф. Петров късно решава, че ще стане лекар, имала е други идеи за бъдещето си. За нея баща ѝ е много отдаден на професията си. Тя се е вдъхновила от това и решава, че трябва да се занимава с кардиология.

„Говори с Ива”: Дъщерята на Хачо Бояджиев

"Искам хората да си ме представят като специалист по образна диагностика и като добър приятел. Не съм афиширала, че баща ми е проф. Иво Петров. Медицината става зависима от специалността ми", каза дъщерята на проф. Иво Петров - д-р Глория Адам пред Ива Софиянска-Божкова.

Тя решава да се занимава с медицина в последния момент. "Ходила съм на уроци по рисуване, не съм и дизайнер. Исках и в чужбина да кандидатствам, но впоследствие записах медицина", каза още д-р Адам.

В Австралия младият специалист е придобилa опит в три болници. "Направих и магистратура, а винаги ми се е искало да отида в чужбина, откъдето да придобия опит, но се завърнахме в България заради привързаността ми към нея", заяви тя. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.