Валутата на кралицата се срина след като правителството в Лондон втвърди курса към Brexit

Британски стоки ще залеят пазара у нас заради срива на паунда, прогнозират търговци. Детски стоки, дрехи и електроуреди, внос от Острова, и сега привличат българските потребители с добро качество и атрактивни цени. Ще поевтинеят ли и с колко заради евтиния паунд? Проверка по казуса направи Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна”.

Валутата на кралицата се срина, след като правителството в Лондон втвърди курса към Brexit. Към момента по курса на БНБ един паунд се разменя за 2.13 лв.

СРИВЪТ НА ПАУНДА: Загуби за работещите българи на Острова, печелят студентите

Според търговците това ще улесни достъпа на българските потребители до качествени стоки на ниски цени – внос от Острова. Сред най-търсените остават детски храни и памперси, черна и бяла техника, дрехи и автомобили с десен волан.

Сред стоките в топ 3 на износа от Острова към България за последната година влизат автомобилите, медикаментите и етиловият алкохол.

Най-изгодно излизат покупките на детски стоки – адаптирано мляко, памперси и дрешки, показват сметките на потребители. Цените често са с 30% по-ниски от тези в родните магазини.

Британски министър: Великобритания ще напусне ЕС навреме

Още по темата гледайте във видеото. 

Вашите сигнали и предложения за теми очакваме на georgi.georgiev@ntv.bg и Facebok страницата на рубриката „На твоя страна

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.