Гимнастичките ни станаха първи на финала на обръчи и бухалки и трети на пет топки

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златен медал във финала на обръчи и бухалки на Световната купа в Минск. Родните грации се представиха отлично и заслужиха оценка 28.600, което им донесе титлата. На второ място остана отборът на Беларус, а бронзовите медали са за гимнастичките на Украйна.

Националният ансамбъл по художествена гимнастика на България спечели бронзов медал във финала на пет топки, съобщава БГНЕС. Възпитаничките на Весела Димитрова се представиха много силно и постигнаха резултат 29.450, но това не беше достатъчно за повече от бронз заради силната игра на Италия и Русия.

Италианките заслужиха титлата с оценка 29.800, докато резултатът на рускините бе идентичен с този на нашите грации - 29.450, но те получиха по-висока оценка за изпълнение (8.75 срещу 8.65 за нашите), което им донесе сребърните медали.

Във финалите на индивидуалното класиране Боряна Калейн остана на четвърта позиция на топка с 22.550 точки, на шесто място във финала на бухалки с 21.650 и на седма позиция на лента със 17.750 точки.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.