Премиерът подчерта, че все повече големи компании и институции откриват офиси у нас

Целта пред България остава еврозоната и банковият съюз. Това заяви във варна премиерът Бойко Борисов. Той присъства на откриването на център на водеща икономическа група. от морето премиерът съобщи, че магистрала „Хемус” трябва да е готова до 5 години.

Добрите оценки за финансовата стабилност на България, които кредитните агенции ни дават се дължат и на качествените чужди инвестиции, привлечени от кабинета, заяви Борисов. „Правите ли разлика между нашите инвестиции и тези, които правеха само молове. Едното носи качество. Защото с подобни групи, с подобни огромни инвеститори – над 3 милиарда лева,

България печели и сега когато вървим по пътя за чакалнята на еврозоната и банковия съюз. Не случайно икономиката държи няколко години ръст над 3,5”, коментира премиерът.

Борисов посети праисторически солодобивен и градски център Провадия (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Бих искал да поздравя българското правителство заради финансовата му политика, която води и изобщо за политиката, която води в България, което е било голям стимул за нас през последните 5 години и надявам се – в бъдеще”, каза Йохан Тейс от финансовата група KBC.

„Много високо квалифицирани и платени добре в Европа хора започват да се връщат в България. Към учителите и студентите – изключително е важна квалификацията”, заяви още Борисов.

Той използва визитата си във Варна, за до обещае, че до 5 години трябва да приключи строителството на магистрала „Хемус”. "Преди години обещах, че си отивам от политиката, когато Хемус е готова", заключи министър-председателят.

Репортер: Деян Герговски

Цялото изказване на премиера гледайте във видеото по-долу:

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.