В социалните мрежи има призив за дарения, за да бъде организирано погребението на убитите

Повдигнаха обвинение на мъжа, който уби трима българи в Чикаго. Жертвите на стрелбата в жилищна сграда в Чикаго станаха пет. Ранена при инцидента жена е починала от раните си в неделя. 

„Петата жертва е жена, която е от славянска народност, но не е българка”. Това заяви пред NOVA Иван Анчев - генерален консул на България в Чикаго.

„Няма мотив, който може да бъде изведен като възможна причина за това убийство. Стрелбата е била изключително изненадваща за жертвите. От полицията беше категорично заявено, че не е имало предишен контакт между тях и стрелеца. Жалби от страна на жертвите към нападателя не е имало, те не са имали никакъв досег – човешки, административен или какъвто и да е било”, каза още той. 

 

ЕКСКЛУЗИВНО! Трима българи и един американец са убити при стрелба в Чикаго (ВИДЕО)

В социалните мрежи има призив за дарения, подписан от "Дани и Иси", за да бъде организирано погребението на убитите. „Ние помагаме и правим всичко, което е в нашите правомощия и възможности. В непрекъснат контакт сме с близките на загиналите и в България, и с тези, които са в Чикаго”, коментира Иван Анчев. 

„Не познавам лично хората, които организират подписката, но сме в контакт с близки на жертвите. Един от тях е синът на една от тях”, посочи още той.

„В непрекъснат контакт сме и с полицейските власти. Последната среща беше буквално преди часове. Почти ежечасно докладваме в Министерството на външните работи”, каза Ачев.

„Загиналите българи са работили професии, които са достойни за уважение. Това са професии, които по никакъв начин не хвърлят морална сянка върху техните личности. Това, което виждам от коментари в социалните мрежи е, че те са били много приятни и уважавани хора”, коментира генералният консул на България в Чикаго.

Припомняме, че 67-годишен пенсиониран строителен работник влeзе в събота вечерта в апартамента на съседите си и застреля четирима души, които вечеряли. Стрелецът отишъл и на горния етаж, където простреля още една жена, която по-късно починала от раните си.

Арестуваният бил конфликтна личност и често се карал със съседите си.

Българската общност в Чикаго започна дарителска акция, за да помогне на близките на жертвите да върнат телата им в България. Всеки, който иска да помогне, може да го направи по следните начини:

Банкова сметка: BG32CECB97902013290400

BIG: CECBBGSF

Титуляр: Николай Младенов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.