Задържан е един ден по-късно на автогарата в Карнобат

28-годишен мъж избяга от ареста в Бургас, след като удари с дървена дръжка на метла охраняващия го полицай. Случаят е от понеделник следобед на паркинга пред 5 РУ на полицията в Бургас, където младежът е бил изведен, за да помете района.

Той изтърпявал наказание от 14 денонощия арест заради дребно хулиганство.

Осъдиха избягалия от Смолян затворник

В понеделник издебнал полицая и му нанесъл удар в гръб, след което побягнал към Морската градина. Служителят на МВР не е получил сериозни наранявания.

Веднага в издирването на беглеца са включени екипи на полиция и жандармерия. Обявен е за общодържавно издирване. Задържан е днес на автогарата в Карнобат.

Тук се касае за случай на нападение над полицейски служител по време на изпълнение на служебните му задължения. Това автоматично покачва и степента на опасност на въпросния младеж. От хулиганска проява той вече си позволява значително по-сериозно престъпление, което е осъществил спрямо длъжностно лице”, заяви Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР–Бургас.

Снимка: МВР

„Не става въпрос за лишен от свобода осъден престъпник, а просто за нарушител на обществения ред. Те са на по-лек режим”, поясни министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.