Наскоро левицата поиска оставката на министъра на културата

БСП поиска оставката на министъра на културата Боил Банов. Поводът е решението на Върховния касационен съд, според което ведомството не може да поиска неустойка от изпълнителите на ремонта на столичното Ларго. Оказа се, че държавата не само няма да получи обезщетение, но и дължи 73 000 лв. разноски по делото.

БСП поиска оставката на Боил Банов (ВИДЕО)

„Сигналът на БСП беше неоснователен. Един пернаменен натиск няма как да бъде повод за оставката ми. Държавният интерес е защитен. 3 години се водиха дела с фирмата, но за съжаление са изгубени. Моят екип е много сериозен и качествен. Работата ни през последните 2 години го доказва. Моята работа е, когато открия, че вътре в министерството има „гнили ябълки”, да ги отстраня”, заяви в ефира на „Здравей, България” министърът на културата Боил Банов.

Спецпрокуратурата не намери доказателства срещу Боил Банов

Той коментира и заканите за протести на кинодейците. Министърът подчерта, че в последните години е направено много за българското кино. „Целта сега е да се изготви нов начин на финансиране на българското кино и да се създадат по-добри условия и възможности”, каза Банов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook