Така Белгия остава в играта за класиране като най-добър втори

Давид Гофен надигра Григор Димитров в три сета – в отделните части 4-6, 6-2, 6-2 за точно 2 часа и 30 минути, като по този начин остави Белгия в играта, изравнявайки резултата с България на 1-1 победи в ATP Cup.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Първият сет предложи оспорван тенис, в който зрителите по трибуните в Сидни видяха цели пет пробива – 3-2 за Григор, който в крайна сметка потегли успешно в срещата и приближи „лъвовете“ на сет от четвъртфиналите в надпреварата, съобщава БГНЕС.

Опрян до стената, Гофен се мобилизира до краен предел и след три пробива във втората част възстанови равенството. Димитров нямаше отговор на играта на съперника и бе пробит в третия гейм на решителния сет. След още един брейк в седмия гейм, Гофен сервирваше за мача и не допусна колебания. Белгиецът наниза 12 уинъра повече от съперника и бе 7/20 при възможностите за пробив. Григор завърши с отрицателен баланс срещата по отношение на печеливши удари/непредизвикани грешки и с цели седем двойни.

Така Белгия остава в играта за класиране като най-добър втори. България се нуждае от успех в мача на двойки, който предстои малко по-късно, за да се класира за четвъртфиналите – в противен случай, при победа на белгийците, Великобритания ще оглави първата позиция в група С заради по-доброто си сетово съотношение.